Hokejová mládež pod spoločnými krídlami IMPA a MHKM Skalica

/data/images/116623.jpg

*    Jedna z najväčších legiend slovenskej hokejovej histórie Žigmund Pálffy sa vracia k hokeju

*    Mestský hokejový klub mládeže Skalica od apríla riadnym členom Slovenského zväzu ľadového hokeja

*    ŠKODA Rapid Spaceback od IMPA Bratislava pre Mestský hokejový klub mládeže Skalica

 
Bratislava, 7. mája 2015 – Bývalý slovenský reprezentant Žigmund Pálffy sa vracia k hokeju a v rodnej Skalici bude pôsobiť ako šéf všetkých mládežníckych tímov s ambíciou vychovať ďalších úspešných hráčov. V novovzniknutom Mestskom hokejovom klube mládeže Skalica prevzal funkciu čestného prezidenta. Pod palcom bude mať na úvod 206 detí! Počas tlačovej besedy odovzdala spoločnosť IMPA Bratislava neziskovej organizácii MHKM Skalica vozidlo ŠKODA Rapid Spaceback.
 
Tlačová beseda, ktorá sa konala v priestoroch showroomu ŠKODA autorizovaného partnera IMPA Bratislava, sa niesla v znamení hokeja. Moderátorsky ňou sprevádzal športový redaktor a moderátor Tomáš „Tomaggio“ Kadlec.
 
Myšlienka vzniku neziskovej organizácie MHKM Skalica vznikla na miestnom magistráte už na konci minulého roka. Primátor Ľudovít Barát na nej postupne pracoval a dotiahol do konca aj s dvoma najväčšími hokejovými osobnosťami mesta. Súčasný asistent reprezentačného trénera a kouč Košíc Peter Oremus je členom správnej rady a legendárny útočník, hokejová osobnosť a Majster sveta v ľadovom hokeji  Žigmund Pálffy čestným prezidentom. Mládežnícky hokej tak od apríla patrí opäť výhradne do rúk mesta Skalica.
 
"Určite sa všetci tešíme, dávame do toho všetko. Dúfam, že to pôjde bez problémov. Uvidíme, ako sa k tomu postaví mesto do budúcnosti. Verím, že tento projekt bude fungovať čo najdlhšie, aby sme vychovali ďalšie hokejové talenty. Snáď aj chlapci budú chcieť, pretože všetci vieme, o čom je hokej, že do toho treba dať srdiečko. Bez toho sa hrať nedá," uviedol na stretnutí s médiami 43-ročný Žigmund Pálffy.
 
Pálffy sa nemalou mierou zaslúžil o rozvoj a propagáciu hokeja v Skalici, výrazne prispel k historickej účasti skalického mužstva HK 36 vo finále play-off extraligy (2008/2009) a aj jeho zásluhou sa šíri dobré mena mesta Skalica doma i v zahraničí. V roku 2009 mesto Skalica ocenilo Žiga Pálffyho udelením čestného občianstva mesta Skalica spolu so zápisom hráčov HK 36 Skalica do pamätnej knihy mesta.
 
Sieť IMPA pôsobí na Slovensku už 19 rokov, v bratislavskej Petržalke poskytuje svoje predajné a servisné služby od roku 2006. Primárne zastupuje značku ŠKODA ako autorizovaný predajný a servisný partner.
 
 „Sme presvedčení, že v našej mládeži sa skrýva veľké množstvo športových talentov, preto sme radi, že ich objavovanie môžeme podporiť aj my. Aby o hokeji nemuseli iba snívať, ale mohli ho aj naozaj hrať. Teší nás, že mladí hokejisti dostávajú priestor na rozvoj svojho talentu. Vďaka podpore tak môže hokej postupne napredovať a prinášať nové talenty. Smer radi, že naše vozidlo ŠKODA Rapid Spacaback ich bude sprevádzať a veríme, že spolu absolvujú veľa úspešných zápasov. Všetkým držíme palce a prajeme, aby dostali priestor ukázať svoj talent a aby sa ich stretnutia so súpermi niesli v duchu fair play...“, hovorí Božena Hajduová, vedúca predaja nových vozidiel ŠKODA spoločnosti IMPA Bratislava.

S hokejom je neodmysliteľne spojená značka Škoda, ktorá už 23 rokov podporuje majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji. Táto spolupráca predstavuje najdlhší hlavný sponzoring v histórii športových majstrovstiev sveta! Trvanie partnerstva medzi Škodou a IIHF dokonca zapísali aj do guinessovej knihy rekordov ako najdlhšie trvajúce hlavné sponzorstvo v dejinách športových majstrovstiev sveta.

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko na Tlačovej besede zastupoval marketingový manažér spoločnosti, pán Roman Holienčík. Ľadový hokej je ústredným pilierom stratégie sponzoringu značky ŠKODA. Sme veľmi radi, že sa nám darí aktívne podporovať hokej aj na domácej slovenskej pôde. Aj prostredníctvom našich obchodníkov ŠKODA. Spoločnosť IMPA je partnerom, ktorý už niekoľko rokov podporuje slovenskú hokejovú extraligu. Partnerom HKM Zvolen je IMPA Žiar nad Hronom a mne blízky klub MsHK Žilina, keďže som rodákom zo Žiliny, podporuje IMPA Žilina. Veríme, že nové talenty prinesie aj hokejový klub mládeže Skalica vďaka dlhoročným skúsenostiam hokejovej legendy a rodáka zo Skalice, Žiga Pálffyho“,a dodáva: „Hokejové šampionáty na Slovensku a v Čechách patria k naozaj veľmi vydareným. Obe krajiny sú považované za hokejové republiky. V našich zemepisných šírkach patrí hokej k tým najobľúbenejším a najmasovejším športom s veľkou základňou oddaných fanošíkov. O to viac nás teší, že aj značka ŠKODA môže byť súčasťou podpory nastávajúcich mladých hokejových talentov“.
 
Vozidlo ŠKODA Rapid Spaceback odovzdal Žigovi Pálffymu riaditeľ spoločnosti IMPA Bratislava, Bc. Jozef Suroviak. Pri odovzdaní nechýbali ani zástupcovia mesta Skalica, poslanec Mestského zastupiteľstva v Skalici a revízok MHKM Skalica, n.o. Ing. Milan Roman a zástupca primátora mesta Skalica pán Peter Pagáč. S manažéerom mládeže Mgr. Martinom Hrnčárom prišli aj tri nádejné 12-ročné hokejové talenty, Lukáš, Maťko a Erik. Dvaja z nich hrajú na pozícii center a jeden z nich hrá v obrane. A samozrejme Žigo Pálffy je ich hokejový vzor.
 
„Mestský hokejový klub mládeže Skalica má víziu, aby bol inšpiráciou pre všetky mládežnícke hokejoví kluby na Slovensku. Tešíme sa, že máme medzi sebou také hokejové osobnosti, ako je Žigmund Pálffy a Peter Oremus, ktorí sa aktívne podieľajú na činnosti neziskovej organizácie MHKM Skalica“,povedala riaditeľka neziskovej organizácie a právnička Mesta Skalica, Mgr. Monika Kušnierová.
 
Pre ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:
Ing. Petra Volčková, Marketing manager, IMPA Bratislava, a.s.
volckova@impa.sk; +421 907 979 091
http://www.impa.sk; http://www.facebook.com /fan page IMPA/