Nová štýlová ŠKODA Fabia Monte Carlo na slovenskom trhu od 12 590 €

/data/images/115750.jpg
*    Nová ŠKODA Fabia Monte Carlo na slovenskom trhu už od 12 590 €
*    ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo s príplatkom iba 600 € vrátane strešného nosiča v čiernej farbe
*    Športový podvozok a sedadlá, kolesá z ľahkej zliatiny, panoramatická presklená strecha, tónované sklá, čierne dizajnové prvky a bohatá výbava
*    Výhodný akčný paket Monte Carlo Plus
 
ŠKODA AUTO uvádza na slovenský trh nový športovo ladený model ŠKODA Fabia Monte Carlo. Atraktívna novinka s bohatou výbavou štartuje s cenou od 12 590 € pre verziu s benzínovým motorom 1,0 MPI/55 kW. Verzia Combi je k dispozícii s príplatkom iba 600 € vrátane strešného nosiča v čiernej farbe. Autorizovaní partneri ŠKODA AUTO ponúkajú novú Fabiu Monte Carlo s predĺženouzárukou na 4 roky a doživotnougarancioumobility Premium.
 
ŠKODA Fabia Monte Carlo prináša do triedy malých automobilov nové emócie a štýlové dizajnové prvky pre všetkých, ktorí sa chcú na ceste odlíšiť. Modelmi Monte Carlo si mladoboleslavská automobilka pripomína legendárne úspechy v rally Monte Carlo a 114 rokov úspešnej histórie športových aktivít značky. „ŠKODA prináša štýlové prevedenie novej Fabie, ktorá zaujme dravým dizajnom, športovým interiérom a bohatou výbavou. So športovým podvozkom navyše ponúkne za volantom nevšedný zážitok z jazdy,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.
 
Cena nového modelu ŠKODA Fabia Monte Carlos benzínovým motorom 1,0 MPI/55 kW, 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a mimoriadne bohatou výbavou začína na sume 12 590 €. Verzia Combi je pre všetky motorizácie k dispozícii s príplatkom iba 600 € vrátane strešného nosiča v čiernej farbe. Na slovenskom trhu je v základnej výbave aj športový podvozok. Pre tých, ktorí chcú mať svoju Fabiu Monte Carlo ešte nadupanejšiu, je pripravený akčný paket Monte Carlo Pluss bohatou výbavou a s cenovou úsporou 387 €. Autorizovaní partneri ŠKODA AUTO ponúkajú novinku s predĺženouzárukouna 4 roky alebodo 60 000 kma doživotnougarancioumobility Premium.
 
Športový vzhľad

Nová ŠKODA Fabia Monte Carlo prichádza na čiernych 16-palcových kolesách z ľahkej zliatiny v dizajne Italia. Voliteľne sú v ponuke aj 17-palcové kolesá z ľahkej zliatiny Twist Star. Na slovenskom trhu je už v základnej výbave športový podvozok. Príslušnosť k edícii Mote Carlo prezrádza aj plaketa na B-stĺpikoch karosérie.

Športový vzhľad modelu Fabia Monte Carlo zdôrazňujú vhodne použité čierne dizajnové prvky. Čierny je rámik masky chladiča, rovnako ako predný spojler. Čierno lakované sú tiež kryty vonkajších zrkadiel, prahové lišty a zadný difúzor.

Piate dvere modelov Fabia a Fabia Combi Monte Carlo majú na hornom okraji spojler lakovaný vo farbe vozidla. ŠKODA ponúka pre výbavu Monte Carlo jedenásť farieb: červenú Corrida, bielu Candy, bielu Moon, bielu Laser, sivú Steel, sivú Metal, žltú Spring, modrú Race, striebornú Brilliant, čiernu Magic a zelenú Rallye.

Okno piatych dverí a zadné bočné okná sú tmavo tónované (SunSet), rovnako ako veľká panoramatická presklená strecha. S rozmermi 1 576 mm x 1 090 mm (kombi: 1 834 mm x 1 090 mm) a s priehľadnou plochou 1 072 mm × 760 mm (kombi: 1 135 mm × 760 mm) prepúšťa panoramatická strecha do interiéru vozidla dostatok svetla a otvára posádke voľný výhľad na oblohu.
 
Dizajnový interiér

Športovo ladený charakter má aj interiér nového modelu Fabia Monte Carlo. Dynamickú atmosféru definuje čierna farba, čierny je aj strop a vnútorné obloženie stĺpikov. Stredový panel má krycí rámček v dizajne Cherry-Red. Trojramenný multifunkčný športový volant,  hlavica radiacej páky a rukoväť ručnej brzdy sú potiahnuté čiernou perforovanou kožou s červeným obšitím. Vodič aj spolujazdec sa môžu posadiť do nových športových sedadiel s individualizovanými poťahmi v čierno-červeno-sivom dizajne. Predné prahy sú osadené krycími lištami Monte Carlo.

Čierne vkladané koberčeky sú obšité červeným stehom, predné prahové lišty nesú logo Monte Carlo. Palubná doska zaujme špeciálnym prevedením Monte Carlo s vloženým čiernym lakovaným prvkom. Charakteru športového vozidla zodpovedajú aj pedále s nerezovými krytmi.
 
Široká paleta motorov

Pre Fabiu Monte Carlo sú k dispozícii benzínové agregáty 1,0 MPI/55 kW, 1,2 TSI/66 kW a 1,2 TSI/81 kW. Ponuka dieselových motorov zahŕňa moderné agregáty 1,4 TDI/66 kW a 1,4 TDI/77 kW. V porovnaní s predchádzajúcim modelom klesla spotreba a emisie CO2 modelu ŠKODA Fabia až o 17%. Nové motory modelu Fabia so zníženou spotrebou spĺňajú emisnú normu EU 6. Sú sériovo vybavené systémom Štart-Stop a rekuperáciou brzdnej energie. Prevodovky sú buď manuálne radené alebo automatické DSG.
 
Bohatá výbava
Výbava modelu Fabia Monte Carlo vychádza zo stupňa Ambition. Ten obsahuje rad bezpečnostných, komfortných a technických inovácií, ktoré boli doteraz vyhradené predovšetkým vozidlám vyšších segmentov. Za svoju bezpečnostnú výbavu získala ŠKODA Fabia v bariérovom teste NCAP najlepšie možné hodnotenie v podobe piatich hviezdičiek ako jediný zo 14 malých automobilov, testovaných v roku 2014.

Nová ŠKODA Fabia Monte Carlo ponúka sériovo bezpečnostné systémy XDS + (rozšírená funkcia elektronickej uzávierky diferenciálu), Speedlimiter (obmedzovač rýchlosti). V prípade nehody posádku chráni šesť airbagov. Súčasťou štandardnej výbavy sú LED svetlá pre denné svietenie, hmlové svetlá a multikolízna brzda ako súčasť štandardne dodávaného systému elektronickej kontroly stability (ESC). Voliteľne sú k dispozícii systémy Front Assistant s integrovanou funkciou núdzovej brzdy, Driver Activity Assistant (identifikácia únavy vodiča) a asistent pre rozjazd do kopca Hill Hold Control.
 
Nový model ponúka aj nadštandardnú komfortnú výbavu. Jej súčasťou sú sériovo okrem iného elektricky ovládané predné aj zadné okná, elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, manuálna klimatizácia, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a centrálne zamykanie. Nechýba ani plne grafický displej palubného počítača Maxi DOT. Súčasťou voliteľnej výbavy sú okrem iného automatický systém odomykania a štartovania KESSY, kontrola odstupu pri parkovaní vpredu a vzadu, dažďový a svetelný asistent a elektronicky riadená klimatizácia Climatronic.
 
Zákazníci si môžu vybraťzo štyroch nových systémov infotainmentu. Už v základnej výbave ponúkne Fabia Monte Carlo rádio SWING s 5-palcovým farebným dotykovým displejom a štyrmi reproduktormi vpredu. K voliteľným prvkom výbavy patria aj rozhrania MirrorLink a SmartGate, ktoré umožňujú komunikáciu medzi smartfónom a infotainmentom automobilu.

/Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o., 18.6.2015/
Nastavenie súborov cookies