Inovované modely ŠKODA OCTAVIA RS a SCOUT prichádzajú na slovenský trh

/data/images/115609.jpg
  • Štart predaja inovovaných modelov ŠKODA OCTAVIA RS a OCTAVIA SCOUT

  • Full LED predné svetlomety, KESSY, infotainment systémy s displejmi s uhlopriečkou až 9,2 palca v sklenenom dizajne a moderné asistenčné systémy

  • ŠKODA OCTAVIA RS s výkonom až 169 kW a bohatou výbavou už od 26 980 €

  • ŠKODA OCTAVIA SCOUT s funkciou Off-road a komfortnou výbavou už od 29 130 €


ŠKODA uvádza na slovenský trh výrazne prepracované modely OCTAVIA RS a OCTAVIA SCOUT. Športovo ladená OCTAVIA RS s vyšším výkonom a dobrodružne ladená OCTAVIA SCOUT prichádzajú s rozsiahlou ponukou moderných asistenčných a komfortných prvkov, infotainment systémami s rozšírenou konektivitou, novými Simply Clever prvkami a bohatšou paletou výbav na želanie. Cena modelu OCTAVIA RS začína na sume 26 980 €, model OCTAVIA SCOUT je k dispozícii od 29 130 €.
 
„Krátko po uvedení dôkladne prepracovaného modelu OCTAVIA prinášame slovenským fanúšikom aj dve veľmi obľúbené prevedenia - SCOUT a RS. Oba modely ponúknu nielen viac výbavy, moderných asistentov a emócií, ale predovšetkým inovácie v kľúčových oblastiach, ktoré ich definujú. Ostrá OCTAVIA RS ponúkne viac výkonu, OCTAVIA SCOUT vylepšené terénne schopnosti a odolné čalúnenia interiéru,“ hovorí Ing. Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.     
 
ŠKODA OCTAVIA RS štartuje s cenou na úrovni 26 980 € s motorom 2,0 TSI / 169 kW a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Prevedenie kombi s rovnakou motorizáciou je k dispozícii s príplatkom iba 850 €. Dieselová OCTAVIA RS začína na sume 27 990 € s motorom 2,0 TDI 135 kW a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Kým vznetový motor 2,0 TDI má rovnako ako doteraz výkon 135 kW (184 k), výkon zážihového motora 2,0 TSI vzrástol o 7 kW (10 k) na 169 kW (230 k). Tým sa ŠKODA OCTAVIA RS stáva najsilnejším a najrýchlejším sériovým modelom v histórii radu OCTAVIA.
 
Nechýbajú ani akčné pakety RS PlusRS Challenge, ktoré bohatú základnú výbavu rozširujú o ďalšie prvky za výhodnú cenu. Voliteľne je pre model OCTAVIA RS na výber aj pohon 4x4 a 6-stupňová automatická prevodovka DSG.   
 
V základnej výbave OCTAVIA RS ponúkne okrem iného Full LED predné svetlomety, LED hmlové svetlomety a TOP LED zadné svetlá, systém Front Assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov, navigačný infotainment AMUNDSEN s 8 reproduktormi a rozhraním SmartLink+, online služby na 1 rok s mapami Európy, Bluetooth handsfree s hlasovým ovládaním, osvetlenie priestoru pre nohy vpredu a vzadu, dáždnik pod sedadlom spolujazdca, parkovacie senzory vzadu a multifunkčný športový volant. Športový look dodajú 17-palcové disky z ľahkej zliatiny DORADO alebo poťahy sedadiel v prevedení koža/látka tradične s logom RS. Samozrejmosťou je maximálna komfortná a bezpečnostná výbava vrátane množstva asistenčných systémov.  
 
Mimoriadne všestranná ŠKODA OCTAVIA SCOUT je k dispozícii od 29 130 € s motorom 2,0 TDI / 110 kW, 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom 4×4. Benzínová OCTAVIA SCOUT začína na sume 30 580 € s motorom 1,8 TSI / 132 kW a 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Štandardom je pohon 4×4.
 
Voliteľne je na výber aj akčný paket SCOUT Plus, ktorý za výhodnú cenu ponúka okrem iného aj bezkľúčový systém KESSY alebo parkovaciu kameru. 
 
OCTAVIA SCOUT štandardne disponuje napríklad Full LED prednými svetlometmi, TOP LED zadnými združenými svetlami a ambientným osvetlením interiéru, osvetlením priestoru pre nohy vpredu a vzadu, vyhrievaným multifunkčným volantom, Thermoflux sedadlami, parkovacími senzormi vpredu aj vzadu a systém Front Assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov. Štandardom je tiež navigačný infotainment AMUNDSEN s 8 reproduktormi a rozhraním SmartLink +, online služby na 1 rok s mapami Európy, Bluetooth handsfree s hlasovým ovládaním. Terénne schopnosti podporujú aj 17-palcové disky NIVALIS z ľahkej zliatiny. Interiér ponúkne množstvo originálnych prvkov vrátane prahových líšt v dizajne SCOUT alebo dáždnika pod sedadlom spolujazdca.
 
Oba modely sú na Slovensku ponúkané s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo do 100 000 km a inovatívnymi službami ako je doživotná Garancia mobility Premium či Servisné balíky v rámci doplnkovej výbavy.
 
Modernizované navigačné infotainment systémy Amundsen a Columbus disponujú novými displejmi v sklenenom dizajne, ktoré reagujú už na ľahký dotyk. Columbus má displej s uhlopriečkou 9,2 palca. Špičkový systém disponuje WLAN-Hotspotom, 64 GB SSD úložiskom, DVD mechanikou, dvoma slotmi na SD kartu a USB konektorom.
 
Prepracované modely ŠKODA OCTAVIA RS a SCOUT ponúkajú za príplatok rozšírenú konektivitu ŠKODA Connect so službami Infotainment Online a Care Connect. V rámci Infotainment Online je tak k dispozícii napríklad dopravné spravodajstvo v reálnom čase, vrátane plánovania obchádzkových trás, aktuálna predpoveď počasia či spravodajstvo. Pre vrcholný infotainment Columbus navyše služby Google Earth™ a Street View™. Súčasťou Care Connect je napríklad vzdialený prístup k informáciám o aute alebo asistenčné služby dostupné stlačením tlačidla a núdzové volanie eCall.
 
ŠKODA OCTAVIA RS a SCOUT ponúkajú aj celý rad noviniek v oblasti asistenčných systémov, napríklad asistent pre jazdu a cúvanie s prívesom Trailer Assist, a zdokonalený parkovací asistent či vylepšenú cúvaciu kameru Rear View Camera s ostrekovačom a dynamickými vodiacimi čiarami. Systémy Blind Spot Detect a Rear Traffic Alert pomocou radaru v zadnej časti istia automobil pri prechádzaní z pruhu do pruhu a pomáhajú bezpečne vycúvať z parkovacieho miesta.

/Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko, s.r.o., 25.1.2017/
Nastavenie súborov cookies