Modrá Škoda Fabia s manuálnou prevodovkou je najčastejšou voľbou Sloveniek

/data/images/222030.jpg
15.05.2023
  • Podľa štatistík Škoda Auto Slovensko preferujú ženy skôr menšie autá a striedmejšie výbavy, často totiž ide v poradí o druhé auto v rodine

  • Najpreferovanejším vozidlom je modrá Fabia v základnej výbave Ambition s benzínovým motorom a manuálnou prevodovkou

  • Najfrekventovanejšie mená zákazníčok značky Škoda sú Jana a Mária, nasledujú Katarína a Zuzana

Aktuálne tvoria ženy takmer tretinu zo všetkých zákazníkov Škoda Auto Slovensko. Počet zákazníčok, ktoré si objednávajú vozidlo podľa svojich preferencii sa v pomere s mužmi za posledných 5 rokov zvyšuje. Podľa špecifikácii ide prevažne o druhé autá v rodine, dominujú totiž menšie modely a striedmejšie výbavy. Nezriedka ide napríklad o matky, ktoré vozia svoje ratolesti do školy či škôlky, alebo na ňom jazdia na nákupy.
20-august-22-1_1132a98d

Typickým vozidlo slovenskej ženy je modrá Škoda Fabia vo výbave Ambition, s benzínovým motorom a manuálnou prevodovkou. Ďalej medzi obľúbenými modelmi vozidiel, pre ktoré sa ženy rozhodujú sú Kamiq a nasledovne modely Scala a Karoq. Ich výhodou je aj jednoduchšia ovládateľnosť a vynikajúca manévrovateľnosť v mestskej premávke. Z motorov prevládajú benzínové, pri preferovaných menších modeloch totiž absentuje dieselový pohon. Rovnako tak, vzhľadom na výber modelov si volia hlavne TSI motory a nie je zastúpený 4X4 pohon kolies.

Z farieb vedie modrá, po ktorej nasleduje biela, sivá a červená. Napriek tomu, že rastie pomer automatických prevodoviek, ženy aj muži si stále skôr zvolia tú manuálnu. Z výbavy si ženy volia prevažne strednú Ambition, nasleduje Style a až potom Active. Zaujímavosťou je, že elektrické vozidlá si ženy kupujú rovnako často ako muži.

„Emancipáciu žien pri výbere auta vnímame ako pozitívny trend. Každopádne, naši predajcovia sú všetkým zákazníčkam a zákazníkom k dispozícii v prípade akýchkoľvek otázok pri výbere ich vysnívaného auta,“ uvádza Zuzana Kubíková, PR manažérka zo spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

No a najčastejšími menami zákazníčok Škoda auto Slovensko sú Jana a Mária, nasledujú Katarína a Zuzana.
fab_66bdcf5f (1)

Ďaľšie správy z blogu

Nastavenie súborov cookies