Najbezpečnejšia kúpa jazdených vozidiel

/data/images/116577.jpg

Pokiaľ si kupujete nové vozidlo, právom očakávate najvyššiu kvalitu, spoľahlivosť a bezpečnosť. Rovnako aj perfektný servis a služby spojené s užívaním vozidla. Prečo sa nespoľahnúť na tieto výhody aj v prípade jazdených vozidiel?

Rozsiahle zákaznícke výhody pre vás:

  • Kúpa technicky prevereného vozidla
  • Záruka na jazdené vozidlá
  • Vyskúšané vozidlá s certifikátom
  • Optická príprava 
  • Predvádzacia jazda
  • Záruka výmeny
  • Náhradné vozidlo
  • Ročná servisná prehliadka
  • Výhodné financovanie a poistenieVyužite aj vy program jazdených vozidiel ŠKODA Plus.

Všetky vozidlá zaradené do tohto programu spĺňajú prísne kritériá kvality a sú zárukou dlhého a spokojného užívania bez obáv z neznámeho pôvodu alebo zlého technického stavu. Jazdené vozidlá od nás sú ponúkané s celým radom zákazníckych výhod a kvalitným servisným zázemím. Aby bolo Vaše rozhodnutie ešte jednoduchšie, je možné pri kúpe týchto vozidiel využiť mimoriadne priaznivé podmienky financovania. Najbezpečnejšia kúpa jazdených áut na www.impa.sk.

Vaše najčastejšie otázky:

Čím začať kúpu jazdeného vozidla?

Jednoznačne kontrolou všetkých dokladov. Nechajte si predložiť všetky doklady k vozidlu a porovnajte ich so skutočnosťou. Predovšetkým prekontrolujte tzv. identifikátory -najmä VIN kód. pri automobiloch vyrobených do septembra 2001 overte tiež číslo motora (u mladších vozidiel sa už číslo motora neuvádza). Pokiaľ má vozidlo aj ďalšie identifikátory (napr. číslované sklá), rovnako ich preverte. Súčasťou kontroly by mala byť aj technická kontrola a meranie emisií – konkrétne to, či automobil prešiel kontrolou a kedy je ďalší termín kontroly.

Ako sa nestať obeťou podvodu?

Na jazdené vozidlá sa môžu vzťahovať práva tretích osôb – môžu byť napríklad predmetom založenia alebo obstarané na leasing. Aby ste sa nestali obeťou napr. leasingového podvodu, je vhodné zistiť, či na vybrané vozidlo nie sú viazané žiadne práva cudzích osôb. Niektoré jednoducho zistíte z technického preukazu (vozidlo je obstarané na leasing), ale na niektoré práva príde len odborník. Pri kúpe vozidla cez inzerát sa preto nikdy úplne nevyvarujete rizika. V predajniach ŠKODA Plus siete IMPA Vás na vozidlo zaťažené právami upozorníme.

Ako nekúpiť kradnuté vozidlo?

Bez odborníkov a špecializovaných agentúr sa pri kúpe vozidla cez inzerát nikdy úplne nevyvarujete tohto rizika. Vždy sa však vyplatí zistiť, odkiaľ vozidlo pochádza (teda zistiť pôvod automobilu). Pokaľ je vozidlo individuálne dovezené zo zahraničia, zvyšuje sa pravdepodobnosť toho, že ide o opravené havarované vozidlo. Vyššie je aj riziko kúpy kradnutého vozidla. Preto je vhodnejšie kupovať jazdené vozidlá, ktoré boli ako nové predané v Slovenskej republike. Pôvod vozidla jednoducho zistíte z technického preukazu.

Ako zistiť históriu vozidla?

Kontrolou servisnej knižky. Tá je vždy dokladom o tom, v akom je vozidlo stave a ako sa o vozidlo predchádzajúci majiteľ staral. V prípade záujmu o konkrétne vozidlo, vždy trvajte na jej predložení. Pokiaľ Vám nebude predložená, je to signál, že niečo nie je v poriadku. Vozidlo napríklad nebolo pravidelne servisované, alebo bolo havarované, čo Vám predajca v bežnom autobazáre nechce prezradiť.

Ako spoznať, že vozidlo bolo havarované?

Platí, že žiadnu závažnejšiu nehodu nie je možné na automobile úplne opraviť. Vždy po nej zostanú stopy. Jednou z metód je meranie hĺbky laku špeciálnym diagnostickým prístrojom. Túto službu Vám urobia v autobazároch. Pri laickom skúmaní vozidla sa sledujú špáry medzi jednotlivými komponentmi na karosérii. Veľa prezradia aj rôzne odtiene laku.

Čo prezradí úvodná vizuálna kontrola vozidla?

Aj vizuálne obhliadnutie vozidla prezradí veľa, od poškodení laku na karosérii až po závažnejšie problémy. Dôležité je dobre obhliadnuť interiér automobilu, pretože Vám často povie, ako sa predchádzajúci majiteľ k vozidlu choval. Znečistený interiér je vizitkou o nedostatku starostlivosti. Ohmataný volant alebo príliš zošliapané pedále zase prezrádzajú, do akej miery bol automobil používaný a či náhodou nebolo manipulované s tachometrom.

Čo kontrolovať na karosérii?

Obzvlášť starostlivo kontrolujte miesta, ktoré často podliehajú korózii – prahy, blatníky, piate dvere apod. Je vhodné požiť pritom trochu sily, pretože niekedy sú inkriminované miesta opravené nie príliš spoľahlivo a je len otázkou času, kedy sa problém objaví znovu. Zbystrite pozornosť v prípadoch, že sú často korodujúce časti prekryté čerstvým náterom alebo plastovými lemami.

Podvozok – má cenu ho preskúmavať?

Samozrejme! Najlepšie je vozidlo zdvihnúť a podvozok poriadne skontrolovať. Dôraz klaďte na koróziu podlahy a na výfuk, ktorý často koroduje. Rovnako na väčšie olejové netesnosti, nerovnomerne zjazdené pneumatiky a závady náprav najlepšie prídete, keď automobil zdvihnete na zdviháku.

Na čo dávať dôraz pri skúšobnej jazde?

Predvádzacia jazda by mala byť samozrejmosťou. Sledujte pri nej, či automobil drží stopu, ako sa chová v prudkých zákrutách, či brzdí súmerne a aký má motor zvuk. Pri jazde sa nebojte viac zošliapnuť plyn a chcieť od vozidla viac, ako v bežnej prevádzke.

Je potrebné uzatvoriť kúpnu zmluvu?

Bez riadne spísanej kúpnej zmluvy jazdené vozidlo nekupujte. Len písomná zmluva je totiž zárukou, že sa v prípade problémov domôžete svojich práv. Na internete nájdete vzory, ako má správna kúpna zmluva na jazdené vozidlo vyzerať. Automobil v nej musí byť presne špecifikovaný (identifikátory, počet najazdených kilometrov, vek, presná výbava a pod.). Malo by v nej byť uvedené, že na vozidle nie sú práva ďalších osôb. Ďalšie náležitosti dobrej zmluvy: počet kľúčov odovzdávaných s vozidlom, podrobnosti o STK a emisiách apod. V optimálnom prípade by mal byť súčasťou zmluvy tiež aj zápis o technickom stave vozidla, v ktorom sú uvedené všetky závady.

Vyberte si z našej ponuky PREVERENÝCH VOZIDIEL.

Ďaľšie správy z blogu

Nastavenie súborov cookies