Zmena vonkajšej teploty má vplyv na tlak v pneumatikách

/data/images/115348.jpg

Vážení zákazníci,

s príchodom chladnejšieho počasia a s poklesom vonkajšej teploty nezabudnite na svojich vozidlách skontrolovať tlak vzduchu v pneumatikách a prípadne ich dohustiť podľa odporučení výrobcu.

Väčšina vozidiel je v dnešnej dobe vybavená priamym alebo nepriamym systémom merania tlaku v pneumatikách (tzv. TPMS).

A preto sa môžete v týchto dňoch stretnúť s upozornením na zmenu tlaku v pneumatike, ktoré môže byť spôsobené práve zmenou teploty okolitého prostredia.

Nezabudnite, že aj zmena zaťaženia vozidla má vplyv na správne použitie a funkciu pneumatík. Preto, keď vozidlo zaťažíte, nezabudnite si pneumatiky dohustiť podľa odporučení.

V opačnom prípade budete jazdiť na podhustených pneumatikách, čo môže mať vplyv na životnosť pneumatík a tiež na spotrebu paliva.

Ak chceme, aby pneumatiky fungovali tak, ako majú, je potrebné sa o ne starať, pretože v dnešnej uponáhľanej dobe je potrebné nájsť si čas na dôležité veci a tou je určite aj naša bezpečnosť na cestách.

Prajeme vám, aby ste vždy bezpečne dorazili tam, kam potrebujete.

Veď pneumatiky sú “jediným” kontaktným miestom, ktoré drží vozidlo na vozovke.

Sezóna už klope na dvere, preto ak budete potrebovať akékoľvek informácie alebo budete mať dotaz, neváhajte nás kontaktovať: economy@impa.sk.

CONTINENTAL robí jazdu autom bezpečnejšiou

>>> Všetko o pneumatikách, rady, tipy, legislatíva, ponuka

 

Radi Vám poskytneme všetky potrebné informácie o pneumatikách, v našich IMPA prevádzkach na oddelení služby dielcov a príslušenstva.

Kontakty siete IMPA >>>

Ďaľšie správy z blogu

Nastavenie súborov cookies