IMPA radí: Nezanedbajte prípravu auta na zimu

/data/images/109805.jpg

Pomaly už nastal čas myslieť na prípravu auta na zimné obdobie. Pripravili sme preto pre motoristov odporúčania, ako sa včas a komplexne pripraviť. Ponuku originálneho príslušenstva nájdete priamo v našich autorizovaných servisoch siete IMPA alebo v našom značkovom IMPA Eshope >>>

Zákon hovorí, že používanie zimných pneumatík na Slovensku je povinné, ak je na vozovke súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Pomocníkom môže byť priemerná denná teplota na úrovni 7°C. Netreba zabudnúť na pravidelnú kontrolu vrátane správneho nahustenia. Zimné pneumatiky by mali ostať na aute približne do konca marca.

Zimné gumy s Pneugaranciou

Základom úspechu je nenechať sa zimou zaskočiť a pripraviť auto v predstihu. Dnešné automobily sú veľmi komplexné a taká musí byť aj príprava. Ak chcú mať motoristi stopercentnú istotu, že sa na nič nezabudne, odporúčame navštíviť autorizovaný servis. Iba ten garantuje komplexnú kontrolu a prípravu podľa najnovších smerníc a pokynov výrobcu. Disponuje aj širokým výberom kvalitného originálneho príslušenstva, vrátane diskov a zimných pneumatík. Pri kúpe kompletnej sady pneumatík navyše zákazník zdarma získa aj unikátnu službu ŠKODA Pneugarancia, ktorá pokrýva aj neopraviteľné poškodenia a defekty spôsobené neúmyselne pri bežnej prevádzke automobilu.

Srdcom auta je funkčný akumulátor

Mnoho motoristov si stále mylne myslí, že príprava spočíva iba v prezutí zimných pneumatík. A to je zásadný omyl. Vecí, ktoré treba skontrolovať je podstatne viac. Napríklad zlý stav akumulátora dokáže narobiť najmä v zime veľké nepríjemnosti. Aj preto ponúkame všetkým majiteľom automobilov ŠKODA možnosť kontroly jeho stavu iba za 3 eurá, prípadne výmenu za výhodných podmienok.

Zimná výbava výhodne

Nezabudnite mať v aute pripravenú metličku na sneh a škrabku na ľad. V nových modeloch značky ŠKODA je škrabka vždy po ruke vo viečku palivovej nádrže. Nedostatočným očistením auta od snehu a námrazy neohrozujete iba seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. V prípade nehody s nesprávne vyčisteným autom môžete mať problémy nielen s políciou, ale i poisťovňou.

V zime dostávajú zabrať aj stierače, preto je dôležité preveriť ich funkčnosť čím skôr. Pokiaľ nie sú v dobrom stave, určite nešetrite a vymeňte ich za nové. Samozrejmosťou je kontrola funkčnosti ostrekovacej sústavy a výmena letnej náplne ostrekovača za zimnú v odporúčanej koncentrácii.

Na cestu do vyššie položených oblastí si nezabudnite pribaliť aj snehové reťaze. Do niektorých stredísk vás bez nich nemusia pustiť. Odporúčame si nasadzovanie reťazí nacvičiť v teple garáže alebo krytého parkoviska.

Ponuku originálneho príslušenstva a dielcov Vám radi ponúkneme v našich autorizovaných servisoch siete IMPA. Alebo si vyberte z našej ponuky v IMPA Eshope >>> objednajte jednoducho, pohodlne, online.

Tešíme sa na vás. Objednajte sa ku nám do servisu jednoducho a pohodlne online:

>> online objednávka do servisu

Alebo sa objednajte telefonicky prostredníctvom nášho bezplatného call centra: 0800 10 20 10

Prajeme Vám bezpečné zimné cesty a veľa šťastných kilometrov!

Ďaľšie správy z blogu

Nastavenie súborov cookies